Forradalom a hőszigetelésben

Referencia

 

 

Az ultravékony hőszigetelés alkalmazása néhány területen az elmúlt évben.

Családi házak szigetelése

 

 

 
 

 

 
 

 

 

Több magánszemély is felismerte, hogy nem feltétlen jelent hosszútávú megoldást családi házát mintegy „nejlon zacskóba csomagolni” a hagyományos hőszigetelő rendszerekkel. Természetesen volt megrendelőnk, akinek a meglévő 5 cm vastagságú nikecell nem biztosította a kívánt szigetelését, így ennek javítása is megtörtént a Ceramic Magic Ball termékünkkel. Bevonatunk vizes bázisú, anyagában a világos színtartományban a kívánt színre színezhető, légáteresztő (akkreditált laboratórium által tesztelve 8 dl/nm 24 óra alatt) képességgel rendelkezik. Számos szín és struktúra áll rendelkezésünkre, így a hőszigetelésen felül a ház kap egy tetszőleges esztétikai bevonatot is. A nyílászárók takarásán és az esetleges állványozáson kívül nem merülnek fel járulékos költségek. A kivitelezés 3-4 napnál többet nem vesz igénybe.

Társasház szigetelése

 

Társasház szigetelésére bevonatunk maximális hatékonysággal lehetőséget nyújt komplett vagy csak 1-1 lakás kivitelezésére is. A vörös tégla díszítéssel kirakott alap szigetelése sem jelent problémát számunkra.

 
 

 

 

Hűtőkamion

 

 

 
 

 

 

Külföldön és hazánkban is számos felhasználási területen (pl. borkereskedőház, tejszállító, termény szállító stb.) alkalmaztuk bevonatunkat kamionok, teherautók szigetelésére. Előnye a hagyományos szigetelést tekintve, hogy 1-1,5 mm vastagságú és súlyával nem terheli a szerkezetet. A megrendelői tapasztalatok azt mutatják, hogy alkalmazásával külön energia ráfordítás nélkül a külső hőmérséklettel szemben 15-20°C különbséget tud biztosítani.

Lapostető szigetelése

 

 

 
 

Kopolit üveg szigetelése

 

A tetőtéri kazánház a panelos építési mód kedvelt megoldása volt a 80-as évektől. Ezen épületeknél a biztonságra való törekvéssel, a túlnyomástól való félsz miatt túlméretezték a helyiséget, sok esetben nagy helyet kapott a kazánház. Ezt a területet jól lehet hasznosítani, ha a bent lévő hőmérsékletet szabályozzuk. Bevonatunk alkalmazásával szemmel láthatóan sikerült élhető teret kialakítanunk, ugyan a kilátást rontja, de a hővel szemben a fényt maximálisan átengedi.

 

 

 
 

 

 

 

 

Gyógy- és élménycentrum

 

Hazánk rendkívül jó termálvíz adottságokkal rendelkezik, azonban a gyógyfürdők kapacitás növekedése, az egyre szélesebb körű igények kiszolgálása szükségessé tették a feltárt víz hőmérsékletének a csővezetéken keresztüli minél kisebb mértékű vesztesége. Bevonatunkkal ezt könnyűszerrel tudtuk biztosítani.

 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

Problémát jelent továbbá a páralecsapódás és így a penészedés. A képen szereplő duplafegyverzetű szendvicspanel hátránya, hogy a helyiségen belül lévő fémlemez a kinti hőmérséklettől áthűl és az alatta lévő gipszkarton álmennyezetre folyamatosan visszacsöpög, ez azt eredményezi, hogy egyrészt a pihenőtérben és a medencetérben is csapadékcseppek hullanak be, valamint a lecsapódott párában a levegőből összeszedett porszemcse, valamint oldott állapotú vas-oxid található, ez az álmennyezetet szerkezetileg és esztétikailag is károsítja. A bevonatunk applikálásával megoldottuk a felfelé szálló meleg és pára reflektálását és szigetelését. Az applikálást 2015. dec. hónapban végeztük, és a tél hátralevő részében nagyon jól vizsgázott.

 

Ezen fürdőben a hőcserélők és a szauna bevonását is elvégeztük Ceramic Magic Ball ultravékony hőszigetelő bevonattal.

Szívkórház – Balatonfüred

 

 

 
 

 

 

A műemlék oltalom alatt álló falazat részbeni külső hőszigetelése, hőhíd mentesítése, valamint a fém áthidalók szigetelése során került felhasználásra a Ceramic Magic Ball. A szigetelt terület 3.250 nm. A munkálatok során a betegellátás folyamatosan működött.

Hévíz szálloda

 

 

 
 

 

 

 

 

Tagolt homlokzat szigetelése Ceramic Magic Ball ultravékony hőszigetelő bevonattal, a kivitelezés során a felmerült extra igényeket (pl. díszstukkók) is maradéktalanul kielégítettük.

Hajó szigetelése

 

 

 
 

 

 

Millenium II. hajó szigetelése, a Ceramic Magic Ball ultravékony hőszigetelő bevonattal kezelt felület 37°C, míg a kezeletlen felület hőmérséklete 52°C. A páralecsapódás az általunk kezelt felületen megszűnt, így a vendégek komfortérzete nagymértékben javult.

Gőzvezetékek szigetelése

 

 

 
 

 

 
 

Technológiai 180 °C hőmérséklettel rendelkező gőzvezetékek, tolózárak szigetelése mai ismereteink szerint csak ezen ultravékony hőszigetelő bevonattal valósítható meg. A termelés az applikálás alatt is folyamatos, zavartalan volt.

 

Az eredmény, mint mindig, most is kézzel fogható....

Barex Kft- Szarvas

A cég thermál energiát szolgáltat. Az alsó képen látható csővezeték 92 ˚C thermál vizet vezet el. A Barex Kft megbízására a kért felületet tisztítás és alapozás után, magasnyomású géppel, szórt technikával bevontuk az Ultravékony hőszigetelő anyaggal.

Miután a hőszigetelési munkálatokat befejeztük a 90 ˚C vezetéket szabad kézzel érinthetjük. Valamint energiát takarít meg mind a cégnek, mind ügyfeleinek. Ezáltal egy jobb szolgáltatást nyújthat.

Budapest Fővárosi Hulladékhasznosító Mű

A Fővárosi Hulladékhasznosító Mű Magyarország egyetlen kommunális hulladéktüzelésű erőműve.

Jelentősen szigorodtak a környezetvédelmi és energetikai követelmények, ezért is kértek cégünktől referencia szakaszt. A képen látható cső 60-80 ˚C. Melyből egy részét a következő képeken láthatjuk.

Továbbá tolózárra is kérték melynek a hőmérséklete: 110˚C, hogy alkalmazzuk az Ultravékony hőszigetelőt.

Az eredmény, mint mindig most is kézzel fogható!

Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt. -Szarvas

Az eleinte kizárólag vágóhídként működő szervezetük mára az ország egyik legnagyobb zárt rendszerű pulykahús-termelő integrációjával rendelkezik.

A Gallicoop kiemelt figyelmet fordít a dolgozóira, ezért számos olyan intézkedést hozott már, amely támogatja dolgozói közérzetét és javítja a munkakörnyezetet.

A Zrt.-nél a -40˚C ammónia vezetéktől a + 160˚C tolózárig sok szélsőséges felület található. Az eszközök jobb működése valamint, a dolgozók biztonsági érdekében kértek több szakaszra is Ultravékony hőszigetelést.

A fenti képen 160˚C-os gőzvezeték applikált felülete látható.

A jobb oldali képen látható egy U- alakú cső vezeték, melynek hőmérséklete: -40˚C -os, itt a szélsőséget a jegesedés okozta.
A jövőben a páralecsapódás megszűnik.

Master Good Kft - Kisvárda

A Master Good cégcsoport Észak-kelet Magyarország területén működik, integrált takarmány-termeltetéssel, baromfitenyésztéssel, keltetéssel, brojler hízlalással és feldolgozással foglalkozik.

Az üzem mindig is híres volt a belőle kikerülő áruk jó minőségéről. Ezt a hagyományt eddig is és ezután is folytatni kívánják, ezért évről évre további jelentős beruházásokat, fejlesztéseket végeznek üzemükben.

Ezért kerültek üzleti kapcsolatba a Novalak Kft.-vel.

Cégünk hőkamerás vizsgálat segítségével gyorsan és roncsolás mentesen feltérképezte az energiaveszteség okait.

A Novalak Kft. által applikált Ultravékony Hőszigetelő nem csak fém felületeken alkalmazható. A következő szakaszon nem csak a túlzott hideg illetve meleg jelenti a kritikus helyszínt a berendezésnek, hanem a kettő feltételegyütt valósul meg. A látható pvc csővek kívül a jegesedésnek -40˚C-nak, belülről pedig a meleg hő hatásainak, valamint zsír lerakodásnak vannak kitéve.

Emiatt állandó belső hőmérsékelet kell biztosítani, melyre szigetelő anyagunk kifejezetten eleget tesz az elvárásoknak.