Forradalom a hőszigetelésben

A Ceramic Magic Ball rövid ismertetője

 

A Ceramic Magic Ball bevonat kitűnő hővisszaverő képességekkel rendelkezik. A termék a sugárzó hőt veri vissza alapanyagának köszönhetően.

 

A könnyen alkalmazható anyagot, mely kitűnő hővisszaverő képességekkel rendelkezik, és csökkenti a hőelnyelést 0,5-1 mm rétegvastagságban felhordva a hősugárzás 90%-t veri vissza!

A meleg hónapokban így csökkentvén a helyiség túlmelegedését, téli hónapokban egyenletes, gyors felmelegedést biztosít.

Felhasználási területi az építészetben: beltéri felületek betonra, mészcement kötésű vakolatra, a panel és téglaépületeknél, tűzfalaknál, hőhidaknál, a fűtőtestek mögötti falrészeknél, ahol a vízpára lecsapódása penészedést okozhat és minden nem megfelelően szigetelt épületnél, ahol a belső szigetelés vastagsági korlátokba ütközik. Gyakorlati tapasztalatok alapján az így kezelt helyiségekben jelentős (20-40%) energia-megtakarítás érhető el.

Adatainkból kitűnik, hogy jelentős energia-megtakarítást eredményez számunkra.

A Ceramic Magic Ball bevonat könnyű kezelése alkalmassá teszi: beltéri vakolatok, beton felületek, ipari csarnokok, technológiai hővezetékek, iskolák, orvosi rendelők, közintézmények, családi házak, panellakások, nyaralók, garázsok, stb. energia-megtakarításra. A helyiségben egyenletes hőelosztást biztosít, páraáteresztő képességének köszönhetően megszünteti a páralecsapódást és a penészedés kialakulását. Egészségesebb környezetet teremt!


A nanotechnológiás hőszigetelés

A nanotechnológia építőipari alkalmazási lehetőségeit tekintve talán a hőszigetelés az a terület, ahol a legszembetűnőbb az eltérés a normál méretű és a nanoszerkezetű anyagok tulajdonsága és viselkedése között.

Az ultravékony kerámia hőszigetelő mikroszkopikus méretű, belül üres, vákuumizált kerámia gömböcskéket tartalmaz. Ezeket az üreges golyócskákat magas hőmérsékletű kerámiaolvadékból állítják elő, és lehűlésüket követően a belsejükben viszonylagosan vákuum alakul ki. Ezekben a mikroméretű vákuumterekben már nem a megszokott módon érvényesülnek a hő terjedésével és vezetésével kapcsolatos törvényszerűségek.

Összetétele miatt szigetelésük kemény, ugyanakkor rugalmas lesz. Nem fordulhat elő az, hogy egy rongálástól, vagy akaratlan ütéstől szigetelésünk oly mértékben sérüljön, hogy az minőségi romláshoz vezessen.

A gömböcskék egy folyékony, szintetikus kaucsukot, akrilos polimereket és szervetlen pigmenteket tartalmazó elegyben oszlanak el. A hőszigetelő anyag folyékony halmazállapotú, ezért a nehezen elérhető helyekre is könnyen felvihető vákuumos porlasztó vagy ecset segítségével, így a több réteg megszilárdulása után a nanotechnológiának köszönhetően egy ultravékony szigetelést kapunk.

Elsősorban épülethomlokzatok hőszigetelő festésére és bevonására alkalmazzák. Egy sorházépület falszerkezetén több éven keresztül végzett épületenergetikai mérésekből visszaszámított, névleges hővezetés tényezője: λ = 0,003 W/mK. Ráadásul az ultravékony kerámiafedés nem csak hőszigetelő, hanem víz- és hangszigetelő is egyszerre.

Az anyag felhasználási intervallumát -40°C és +600°C közötti hőmérsékleti értékek határozzák meg, míg a felületre való felvitele +5°C-tól +150°C-ig terjedő hőmérsékleti értékek között lehetséges, ami sok esetben lehetővé teszi a hőszigetelési munkálatok elvégzését a technológiai folyamat megszakítása nélkül, például magas hőmérsékletű csővezeték szigetelésekor.


Előnyök a hagyományos hőszigeteléssel szemben